Volledig scherm
© Rif010

Ophouden met Rif010? Nee, zegt de wethouder

De oproep om te stoppen met Rif010 van SP en Partij voor de Dieren, gesteund door het CDA, haalde het vanmorgen in de gemeenteraad niet. De Rotterdamse wethouder Adriaan Visser (D66) was niet onder de indruk.

Er is slechts een ‘klein herstel’ nodig zodat het surfparadijs in 2019 kan openen ,,Dit is geen hoger beroep bij de Raad van State’’, aldus Visser over de vergunning voor het laatste Stadsinitiatief van Rotterdam. ,,Het is het herstellen van het motiveringsgebrek. Het is zo makkelijk het probleem in de vergunning te repareren, dat het gek zou zijn om de initiatiefnemers nu te laten stikken.’’

Jeroen van der Lee stelde dat de gemeente de burgers kapot procedeert. ,,Wij als gemeente hebben onuitputtelijk veel geld. Dat is een oneerlijke strijd. Neem nu je verlies, ga niet door. En als u toch doorgaat, beloof dan nu dat dit de laatste poging is.’’ In zijn ogen verziekt de overkapping van het terras, bedoelt om overlast te verminderen, het zicht op de gracht. ,,Laat Rotterdammers nog eens stemmen op dit afzichtelijke plan. ‘’

Het CDA wil ook dat er snel een besluit komt ‘om een einde te maken aan de onzekerheid van de bewoners en dit eindeloze traject’. Citykerk Het Steiger en het bijbehorende klooster zijn tegen de plannen, ondanks de belofte dat het surfpark op zondagochtend, op christelijke feestdagen, tijdens uitvaarten en gebedsdiensten van het klooster dicht zal blijven.

Wethouder Visser wil echter doorzetten, ook voor alle Rotterdammers die dit surfparadijs als laatste Stadsinitiatief in 2014 hebben gekozen. Ondanks de oplopende kosten voor juristen en onderzoeken. Het bedrag voor het Stadsinitiatief bedroeg 3 miljoen euro. Hiervan heeft de RiF010-organisatie 747.000 euro gekregen voor de voorbereidingskosten. Uit dit budget worden bijvoorbeeld tal van onderzoeken, maar ook het werk van de architect en de uren van de initiatiefnemer betaald.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (44%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (36%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
4143 stemmen