Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek waar vroeger de uitkijktoren van Blijdorp stond, neemt Michiel van Ravesteyn - kleinzoon van architect Sybold van Ravesteyn - een kijkje. Op de achtergrond de monumentale Rivièrahal. © Frank de Roo

Opknapbeurt voor de Rivièrahal, liefst mét beroemde uitkijktoren

De Rivièrahal in Diergaarde Blijdorp is toe aan een opknapbeurt. Betonrot, roest en afbladderende verf ontsieren het complex, ontworpen door de beroemde architect Sybold van Ravesteyn (1889-1983). Ideeën voor herstel zijn er volop. Nu het geld nog.

Volledig scherm
De Rivièrahal mét de toren. © Collectie Kees Rouw

Als er iemand is die zijn hart heeft verpand aan het uiterlijk van de dierenverblijven in de Rotterdamse zoo, dan is dat wel Michiel van Ravesteyn. De kleinzoon van de gewapend beton-kunstenaar Sybold van Ravesteyn is nog steeds trots op de werken van zijn grootvader op meerdere plekken in Rotterdam. En van wie ook al zo veel moois is verdwenen. Het voormalige Centraal Station bijvoorbeeld, NS-station Hofplein idem dito. Maar in Blijdorp staat de pracht en praal van de Rotterdammer nog recht overeind, in unieke symmetrie. Op een onderdeel na: de uitkijktoren die stond bij de noordelijke kop van de Rivièrahal.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam