De Beijerlandselaan is de afgelopen jaren vaker het toneel van politieacties geweest, ook bij geldwisselkantoren
Volledig scherm
PREMIUM
De Beijerlandselaan is de afgelopen jaren vaker het toneel van politieacties geweest, ook bij geldwisselkantoren © Frank de Roo

Opkopers Beijerlandselaan aangepakt na dubieuze praktijken

Acht opkopers van tweedehands goederen aan de Beijerlandselaan in Rotterdam hebben als nog geldboetes opgelegd gekregen. Vorig jaar liepen ze tegen de lamp tijdens een gezamenlijke actiedag van onder meer de politie, de belastingdienst en de gemeente. Ze zouden hebben gehandeld in gestolen goederen die ze van minderjarigen hadden opgekocht.  

De door het Openbaar Ministerie uitgedeelde boetes variëren van 250 tot 1750 euro. De opkopers hebben zich schuldig gemaakt aan het ‘inkopen van goederen van minderjarigen, een gestolen laptop en van navigatiesystemen die misschien gestolen waren’.

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam