Het ontwerp van ‘Vrede en Verzoening’ in de Laurenskerk. Inmiddels zit het kunstwerk in de gevel, maar de officiële onthulling laat nog enkele maanden op zich wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp van ‘Vrede en Verzoening’ in de Laurenskerk. Inmiddels zit het kunstwerk in de gevel, maar de officiële onthulling laat nog enkele maanden op zich wachten. © Laurenskerk

Opnieuw een streep door onthulling van indrukwekkend herdenkingsraam in Laurenskerk

Alles stond er klaar voor, inclusief een verhullend gordijn over het kunstwerk, maar de officiële presentatie van het kleurrijk gebrandschilderde raam ‘Vrede en Verzoening’ op 14 mei gaat niet door. Net als vorig jaar. Corona. Woordvoerder Frank Migchielsen van de stichting Herdenking Bombardement 14 mei 1940 baalt, want tot voor kort leek het er nog op dat een bescheiden plechtigheid wél kon plaatsvinden.

  1. Streep door onthulling van ‘herdenkingsraam’ in de Laurenskerk: ‘We zullen het moeten accepteren’

    Streep door onthulling van ‘herden­kings­raam’ in de Laurens­kerk: ‘We zullen het moeten accepteren’

    Het verbieden van bijeenkomsten tot 1 juni betekent ook een streep door de WOII-herdenkingen in de Laurenskerk. Zo vervalt onder andere het onthullen van het kunstzinnig gebrandschilderde herdenkingsraam ‘Vrede en Verzoening’ – liefst 6 bij 9 meter – op 14 mei, een happening waarbij zo’n 250 genodigden aanwezig zouden zijn. Ook Dodenherdenking (4 mei) en 75 jaar bevrijding (5 mei) vallen in deze periode.
  2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam