Opnieuw onderzoek naar toedracht dood van Orlando

videoOpnieuw doet de politie onderzoek op en rond de plas de Blauwe Loper in Den Haag, in de hoop aanknopingspunten te vinden voor het oplossen van de zaak rondom Orlando Boldewijn (17). De Rotterdammer had half februari een date met een man in de buurt van de plas, was daarna een week vermist en werd uiteindelijk dood gevonden.

Aanvankelijk werd aangenomen dat de politie bezig is met een reconstructie, maar zover is het nog niet. ,,We zijn bezig met het in kaart brengen van de bodemstructuur van de plas", zegt een woordvoerder van de politie. ,,Zo wordt bijvoorbeeld op bepaalde plekken de diepte gemeten. De resultaten van dit onderzoek zouden kunnen bijdragen aan een reconstructie. We moeten nog bekijken of het handig en verstandig is om er een vervolg te geven."

Voor het onderzoek op het water is onder andere het opvallende vissersbootje gebruikt waarop Orlando kort voor zijn verdwijning is geweest. Er is door de politie mee gevaren naar de plek bij het eilandje waar het stoffelijk overschot van Orlando, acht dagen nadat hij als vermist was opgegeven, werd gevonden

Het vaartuig is van een 27-jarige bewoner uit de wijk. Die man zou een afspraak hebben gehad met Orlando, maar de politie zegt hem niet als verdachte te kunnen bestempelen. De eigenaar van de boot, die is voorzien van allerlei technische snufjes en waarin onder meer een bed staat, wil geen commentaar geven. ,,Laat me met rust", is het enige dat hij via de telefoon kwijt wil.

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Opnieuw doet de politie onderzoek op en rond de plas de Blauwe Loper in Den Haag, in de hoop aanknopingspunten te vinden voor het oplossen van de zaak rondom Orlando Boldewijn (17) © GinoPress

Sectie

Bij sectie op het lichaam van Orlando zijn geen sporen van geweld aangetroffen. Toxicologisch onderzoek moet uitwijzen of giftige stoffen en/of drugs in zijn lichaam hebben gezeten. Over de voortgang van het onderzoek wordt door de politie uiterst terughoudend gesproken.

In het onderzoek heeft de politie zich nadrukkelijk gericht tot Poolse getuigen. In de nacht van de verdwijning van Orlando zouden aan het water van de Blauwe Loper Poolse mannen hebben zitten vissen. Getuigenoproepen werden in het Pools vertaald, echter zonder dat het tips opleverde. De politie geeft nu aan dat niet duidelijk is dat daadwerkelijk in de fatale nacht Polen hebben zitten vissen.

Volledig scherm
Zoektocht op het water. © Regio15

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (44%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (36%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
4157 stemmen