Francois Geurds.
Volledig scherm
Francois Geurds. © ANP Kippa

Opnieuw sterrenkok naar Rotterdamse Kruiskade

Tweesterrenkok Francois Geurds (39) wordt verantwoordelijk voor het culinaire gedeelte van een dinnershow in Rotterdam. Dat hebben de initiatiefnemers van Villa Thalia vandaag bekend gemaakt. Geurds, van het Rotterdamse restaurant FG, wordt de tweede topkok die aan de slag gaat aan de Rotterdamse Kruiskade. Vijftig meter verderop opent Mario Ridder (Zwetheul, twee sterren) begin volgend jaar zijn nieuwe restaurant Joelia in de plint van het Hilton Hotel.

Quote

In Villa Thalia moeten bijna driehon­derd couverts er in een keer uit. Het is een kick daar topkwali­teit neer te zetten

Francois Geurds

Geurds zwaait de scepter tijdens een show waar dagelijks 280 gasten kunnen aanzitten. Dit gebeurt in de vroegere bioscoop Thalia. De initiatiefnemers van Villa Thalia beloven 'ongekend spektakel' waarmee alle vroegere dinnershows in de schaduw worden gezet.

Tijdens de diners kunnen de gasten, naast een diner op sterrenniveau, genieten van 360 graden projecties van filmbeelden, vliegmachines in de zaal en doorlopend entertainment met elementen van zang, dans en acrobatiek.

Kick
Villa Thalia opent 27 november de deuren. 's Nachts verandert de zaal in een exclusieve nachtclub. Francois Geurds: 'In Villa Thalia moeten bijna driehonderd couverts er in een keer uit. Het is een kick daar topkwaliteit neer te zetten.'

Het initiatief is opgezet door de horeca-ondernemers Chiel Jongejan en Olivier van Hoey Smith.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam