Volledig scherm
De pijp sprong eerder in anderhalve maand tijd al drie keer en nu is het opnieuw raak. © Flashphoto NL

Opnieuw waterleiding gesprongen in Zeemanstraat Vlaardingen

Voor de zoveelste keer is vandaag de waterleiding gesprongen in de Zeemanstraat in Vlaardingen. De pijp sprong eerder in anderhalve maand tijd al drie keer en nu is het opnieuw raak.

Omdat de waterleiding de afgelopen tijd al zo vaak knapte, is vorige week begonnen met het vervangen van de pijp in de straat. Vandaag sprong een deel van de oude leiding echter opnieuw. Het water is afgesloten. Waterbedrijf Evides meldt dat een stuk of vijftig woningen zijn getroffen. De verwachting is dat zij pas na middernacht weer water hebben.

Vervelend was de situatie vooral op dinsdag 15 mei, toen de leiding twee keer sprong. De storingsdienst van Evides was net klaar met de eerste breuk, waarna een meter of 15 verderop wéér een stuk leiding sprong. Bewoners zaten uren zonder water en besloten zelfs om op straat te douchen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam