Volledig scherm
© anp

Oppasoma verdelgt mieren en brandt huis bijna af

Een iets te voortvarende grootmoeder heeft vanmiddag in Rotterdam-Nesselande per ongeluk brand veroorzaakt tijdens het oppassen op haar kleinkinderen. De oppasoma wiedde wat onkruid in de voortuin aan de Laan van Avant-Garde toen ze een flink mierennest ontdekte. Van haar rigoureuze anti-mierenaanpak - een gasbrander - had ze echter snel spijt.

Niet alleen het nest vatte vlam, maar ook de spouwmuur van de woning. ,,Direct was er veel rookontwikkeling," zegt de geschrokken oma, die niet met naam genoemd wil worden. ,,Met de tuinslang heb ik het mierennest nat gehouden, totdat de brandweer arriveerde." 

Blussen
De brandweerlieden dachten even dat een deel van de muur gesloopt moest worden om de vlammen te kunnen blussen. Een speciale bluseenheid die door muren heen kan spuiten werd opgeroepen, maar dat bleek niet nodig. 

De grootmoeder en haar kleinkinderen raakten niet gewond. ,,Het is niet mijn woning, dus gelukkig is er niets gesloopt. Maar ik vind het wel héél erg vervelend," zegt de vrouw beteuterd. ,,En ik weet niet eens zeker of alle mieren nu weg zijn."

In samenwerking met indebuurt Rotterdam