Volledig scherm
Peter van der Noord © Privéfoto

Oprichter Roparun op 68-jarige leeftijd overleden aan kanker

Peter van der Noord, oprichter van de Roparun, is woensdag overleden aan kanker. Dat meldt de organisatie van de Roparun. De medeoprichter van de stichting die geld ophaalt voor mensen met kanker, overleed cru genoeg in 2017 al aan deze ziekte. 

,,Peter is als initiatiefnemer twintig jaar bij het evenement betrokken geweest. Daarmee verdient hij het respect van iedereen die te maken heeft gehad met de Roparun’’, meldt Willem van de Ven namens de organisatie. ,,Hij heeft de organisatie gemaakt tot wat die nu is en daar zijn we hem erg dankbaar voor. Zo trots als hij was op het evenement, zo trots zijn wij op dat we dit mogen voortzetten.’’

Van der Noord sloot in 1991 een weddenschap met medeoprichter Sjaak Bril, nadat hij door een blessure de marathon van Rotterdam moest opgeven. Van der Noord beweerde dat het pas echt stoer zou zijn als ze helemaal naar Parijs zouden lopen.

Estafetteloop 

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarbij deelnemers in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Vorig jaar werd een bedrag van 5.626.988,79 euro opgehaald.

Bril en Van der Noord waren de laatste jaren meer op de achtergrond getreden. Van der Noord nam in 2011 afscheid van de loop en Bril bracht in 2015 naar buiten dat hij kanker had, waaraan hij in 2017 is overleden.

Op de site van de Roparun is het mogelijk een condoleanceregister te tekenen. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam