Volledig scherm
Archieffoto van Reggae Rotterdam ter illustratie. © Frank de Roo

Oproep: discussieer over hoeveelheid festivals en de geluidsnormen

Het reggaefestival in het Rotterdamse Kralingse Bos was zondag tot in Het Lage Land en Schenkel te horen. Ron Davids van de gebiedscommissie Prins Alexander roept op tot discussie.

De gemeente Rotterdam moet beter kijken naar de veelheid aan evenementen en festivals in de stad. Ook is er een discussie nodig over de geluidsnormen. Die oproep heeft Ron Davids, voorzitter van de gebiedscommissie Prins Alexander én bewoner van het Lage Land, vandaag gedaan naar aanleiding van de overlast die hij had van het reggaefestival in het Kralingse Bos.

,,Ik ben niet per se tegen evenementen, maar de balans is volledig zoek’’, aldus Davids een dag na het festival. ,,Het moet minder en ook kleiner van opzet.’’ Hij wijst op eerdere klachten bij het Roel Langerakpark (Blijdorp) of rond Ahoy (Charlois).

Bij de Milieudienst DCMR kwamen zondagavond 168 klachten van omwonenden binnen over het reggaefestival in het Kralingse Bos, onder wie ook een van Davids. Hij woont in het Lage Land aan de andere kant van rijksweg A16. Ongeveer 90 procent van de klagers kwam uit Rotterdam, ook waren er klachten uit Capelle aan den IJssel, registreerde de DCMR.

Uit de hand

,,De bassen en gitaren dreunen in mijn woning. De zanger hoor ik letterlijk’’, schreef hij in een mail aan wethouder Said Kasmi (D66, cultuur). ,,Is dat nu echt wat we met elkaar in onze stad willen?’’ Davids had last de muziek van 13.00 tot 23.00 uur, stelt hij. ,,Is het niet het Kralingse Bos dan is het de Kuip. Stop met dit beleid, het loopt uit de hand.’’ Ook vanuit Schenkel, elders in Prins Alexander, kwamen klachten binnen over het geluidsniveau.

De voorman van Prins Alexander roept de Rotterdamse wethouder op tot een discussie over de geluidsnormering. ,,Muziek draagt erg ver, dat moet in de normering worden meegenomen. Laten we eenzelfde discussie starten zoals met het vuurwerk.’’ 

De organisatie van het reggaefestival vindt het jammer dat er zo veel klachten waren. ,,Het was voor ons een geslaagde editie. We zijn binnen de normen van de DCMR gebleven en er waren nul incidenten.’’ laat een woordvoerder weten. Het evenement trok 18.000 bezoekers. De organisatie kijkt al uit naar volgend jaar.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam