ook Jeangu Macrooy is ongerust over het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Vanwege de coronacrisis zijn alle grote evenementen de komende tijd afgelast. De organisatie puzzelt nog volop om de productie rond te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
ook Jeangu Macrooy is ongerust over het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Vanwege de coronacrisis zijn alle grote evenementen de komende tijd afgelast. De organisatie puzzelt nog volop om de productie rond te krijgen. © ANP

Organisatie songfestival: door coronacrisis flink puzzelen om shows in Ahoy rond te krijgen

De organisatie van het Eurovisie Songfestival moet flink puzzelen om de productie van dit liedjesspektakel in Rotterdam Ahoy alsnog rond te krijgen. Door alle strenge coronamaatregelen mogen verschillende artiesten bijvoorbeeld niet naar Nederland reizen om daar een postcardvideo op te nemen. Het gaat onder meer om Israël, Italië, Frankrijk, Litouwen en Estland, meldt een woordvoerster.

  1. Blijdorp sluit restaurants om coronapas, maar voor een sanitaire stop hoef je niet de bosjes in

    Blijdorp sluit restau­rants om coronapas, maar voor een sanitaire stop hoef je niet de bosjes in

    Alle restaurants in Diergaarde Blijdorp blijven vanaf zaterdag dicht. Alleen de terrassen en afhaalpunten van hapjes en drankjes zijn open, zodat er geen mankracht vrijgemaakt hoeft te worden voor het controleren van coronapassen. ,,Op deze manier kan iedereen een veilige dag uit beleven zonder extra checks’’, zegt woordvoerster Constance Alderlieste. Wél blijft het reserveren van een tijdslot verplicht.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam