Volledig scherm
Jan Smit vermaakt het publiek tijdens Opperdepop in Bergschenhoek. © Fred Leeflang

Organisator Opperdepop ziet goede kansen voor tweede editie

De eerste editie van festival Opperdepop in Bergschenhoek is een voltreffer geweest wat Brendo Festen van  Vivre Productions betreft. ,,Het was volle bak, mooi weer en een goede sfeer.’’ Begin oktober wordt het tweedaagse feest in het Annie M.G. Schmidtpark officieel geëvalueerd, maar volgens Festen heeft een tweede editie in september volgend jaar een reële kans.

,,Zo'n eerste keer is spannend. Alles was nieuw. Van de locatie tot de restaurants uit Lansingerland waarmee we samenwerkten.’’  Tijdens de eerste dag, vrijdag, van het tweedaagse evenement werden dan ook wat kinderziektes ontdekt. Zo bleek de entree tot het terrein te smal, wat de volgende dag was verholpen. ,,Een aantal restauranthouders stond voor het eerst op een festivalterrein en zij ontdekten bij sommige gerechten dat het dan lastiger is om die klaar te maken dan in de eigen, vaste keuken. Daar hebben zij wat voor moeten omgooien.’’

Tot de optredend artiesten behoorden dit jaar Jan Smit, Davina Michelle, Nielson, Maan, Golden Earring en Waylon.

Organisator Festen stelt dat er ‘weinig incidenten’ waren en dat hij daarom verwacht dat de bij Opperdepop betrokken partijen in hoofdzaak positief zijn over het festival. ,,Een prima basis om aan een tweede Opperdepop te gaan werken.’’  Vivre Productions was eind augustus ook verantwoordelijk voor Culinesse, een groter culinaire muziekfestival aan de Zevenhuizerplas.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6818 stemmen