Volledig scherm
Wethouder Harry van Waveren (rechts) nam de 22.500 euro in ontvangst die de gemeente Hoeksche Waard mag verdelen over projecten die in lijn liggen met de doelstelling van Roparun. © Privé

Oud-Beijerland tweede in verkiezing ‘Roparunnerstad van het jaar’

UPDATEOud-Beijerland is tweede geworden in de verkiezing Roparunnerstad 2019. Tijdens het Pinksterweekend liepen honderden teams in estafette in twee dagen vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam. De deelnemers van de Roparun werden op beide routes warm onthaald. Na afloop mochten zij aangeven wat hun meest favoriete doorkomstplek was. 

Oud-Beijerland moest op de route Parijs-Rotterdam alleen het Belgische Zele voor zich laten, dat in de ogen van de deelnemers de leukste en gezelligste doorkomst had georganiseerd. Het Brabantse Ossendrecht completeert de topdrie. Zele krijgt 45.000 euro vanwege de eerste plek, Oud-Beijerland 22.500 euro en Ossendrecht 11.250 euro. De winnaars moeten het geld besteden aan projecten in hun regio die in lijn liggen met de doelstelling van de Roparun.

De gezelligste doorkomstplek op de route Hamburg-Rotterdam was Ede, gevolgd door Almelo en Zutphen. Ook afgevaardigden van die plaatsen kregen zaterdag tijdens een gala een cheque overhandigd.

De Roparun is een estafetteloop waarmee geld wordt ingezameld om het leven van mensen met kanker dragelijker te maken. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (41%)
  • Schouwburgplein (20%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (6%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (23%)
3630 stemmen