Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Gemiva. © Google Streetview

Oud-bestuurder Gemiva krijgt na ontslag vanwege ongepast gedrag toch 75.000 euro

Een oud-bestuurder van Gemiva krijgt van zijn werkgever een ‘gouden handdruk’ van 75.000 euro. Dat bedrag moet de zorgorganisatie van de kantonrechter betalen om het arbeidscontract met de man te kunnen beëindigen.

De oud-bestuurder heeft zich volgens extern onderzoek schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tegenover een vrouwelijke collega. Gemiva besloot daarop in augustus de man te ontslaan.

Om dat voor elkaar te krijgen, stapte de zorginstelling vorige week naar de kantonrechter. Die ontbindt het contract van de bestuurder per 1 februari. De rechter kent hem een transitievergoeding van 75.000 euro toe. Wouter de Jong, voorzitter van de raad van toezicht van de Gemiva-SVG Groep, zegt dit besluit te ‘respecteren’. Deze zomer werd de bestuurder al op non-actief gesteld.

Nare geschiedenis

Wat de klachten van ongepaste toenadering precies inhouden, wil de Gemiva-SVG Groep niet toelichten. Wel stelt de raad van toezicht dat het gedrag van het oud-lid van de raad van bestuur niet paste bij zijn ‘positie en verantwoordelijkheden’.

De Jong is ‘blij’ nu een punt te kunnen zetten achter de kwestie. ,,Het is en blijft voor alle betrokkenen een buitengewoon nare geschiedenis. Nu kunnen we ons weer volledig concentreren op de kerntaak van de Gemiva-SVG Groep: goede zorg leveren aan onze cliënten.”

Quote

Het blijft voor alle betrokke­nen een buitenge­woon nare geschiede­nis

Wouter de Jong

Gemiva helpt mensen die tijdelijk of langdurig ondersteuning nodig hebben vanwege een handicap, chronische ziekte of een andere beperking. De zorginstelling heeft vestigingen in heel de provincie Zuid-Holland, waaronder in Rotterdam, Oostvoorne, Middelharnis, Oud-Beijerland en Nieuwerkerk aan den IJssel.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam