Volledig scherm
De Ververs hadden hun intrek genomen in de luxe woonboerderij in Voorst. © RV

Oud-burgemeester Schiedam moet luxe boerderij verlaten

De huur van de luxe woonboerderij van Wilma Verver, oud-burgemeester van Schiedam op de Veluwe, is per 15 mei opgezegd. Dat bevestigt rentmeester Pieter Witte.

Wilma Verver, de failliet verklaarde ex-burgemeester van Schiedam, woont samen met haar man Gerard in een peperdure, luxe woonboerderij op de Veluwe. Dat onthulde deze krant onlangs. Ze moeten officieel rondkomen van 1.400 euro per maand, terwijl de huurprijs 2.050 euro bedraagt. Waar ze het van doen? Zelfs curator Kees van den Bergh gaf aan geen idee te hebben.

De familie moet op zoek naar een andere stek, nu de huur per 15 mei is opgezegd. ,,De woning moet op 15 mei leeg worden opgeleverd'', bevestigt rentmeester Pieter Witte. ,,Dat is de afspraak die met de curator is gemaakt.''

Curator Van den Bergh wil in reactie daarop alleen kwijt dat er momenteel gesprekken worden gevoerd met de familie Verver. ,,Meer kan ik er nu niet over zeggen'', aldus Van den Bergh.

Celstraf

Verver (VVD) diende in 2011 haar ontslag in als burgemeester van Schiedam, nadat zij werd beticht van vriendjespolitiek, machtsmisbruik en het creëren van een angstcultuur onder ambtenaren. Onderzoeksbureau Bing bevestigde die vermoedens in een vernietigend rapport. Omdat de familie een schuld heeft van zo'n 2,7 miljoen euro, zijn zij failliet verklaard. Toch geven zij geen openheid van zaken over hun financiële situatie. Daarom dreigt een celstraf voor kostwinner Gerard Verver.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam