Hans Coolegem.
Volledig scherm
Hans Coolegem. © FB

Oud-journalist Hans Coolegem (75) overleden

Oud-sportjournalist Hans Coolegem is afgelopen woensdag op 75-jarige leeftijd overleden. Hij kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen. Coolegem werkte 21 jaar voor Sijthoff Pers, onder meer de uitgever van het Rotterdams Nieuwsblad en de Haagsche Courant. 

Voor deze kranten versloeg hij vooral het wielrennen, zoals de voorjaarsklassiekers en grote ronden. Tien keer deed hij verslag van de Tour de France. Coolegem werd uiteindelijk chef van de Rotterdamse sportredactie van Sijthoff Pers. Bij het samengaan van het RN met concurrent Het Vrije Volk in het nieuwe Rotterdams Dagblad, in 1991, besloot Coolegem een eigen uitgeverij te beginnen. Hij gaf onder meer bladen uit over zijn andere grote liefde, biljarten. 

In de Nederlandse en internationale biljartwereld genoot hij grote bekendheid. Ook was hij de uitgever van een aantal boeken, zoals over de Rotterdamse haven, historische onderwerpen en de detectives van zijn oud-collega Rob Vente. Vente overleed begin dit jaar op 80-jarige leeftijd. Vanwege de problemen met zijn gezondheid stopte Coolegem in 2018 met de uitgeverij. Vanwege het coronavirus wordt volgende week in besloten kring afscheid van hem genomen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Vraag jij compensatie aan voor je seizoenskaart?

Vraag jij compensatie aan voor je seizoenskaart?

  • Nee, ik steun mijn club in deze moeilijke tijd (59%)
  • Ja, want ik heb de wedstrijden niet kunnen zien (18%)
  • Ik twijfel, want heb het geld zelf ook hard nodig (23%)
2791 stemmen