Volledig scherm
Katoenveem aan de Keilestraat in Rotterdam moet een Poppodium worden. © Frank de Roo

Oud pakhuis moet nieuwe Rotterdamse poptempel worden

Rotterdam krijgt wellicht binnen afzienbare tijd weer een multifunctioneel muziekpodium voor drieduizend bezoekers. Enkele private investeerders zijn bereid om het pakhuis Katoenveem in Delfshaven voor 3 miljoen euro te verbouwen.

Voorwaarde is dat de gemeente, eigenaar van de 138 meter lange en 43 meter brede loods, het pand voor een symbolisch bedrag overdraagt aan een op te richten commanditaire vennootschap. De initiatiefnemers, onder wie enkele aandeelhouders van evenementenorganisator ID&T, hebben hun voorstel vorige maand gepresenteerd bij wethouder Adriaan Visser (cultuur, D66).

Festivalcultuur
'Een unieke kans op een unieke locatie,' zegt oud-partyorganisator Koos Hanenberg. Hij is de bedenker van het plan voor 'een nieuw grootstedelijk poppodium voor popmuziek, festivalcultuur en elektronische muziek'. Hanenberg (59) is zakenman-in-ruste.

Hanenberg maakte samen met creatief directeur Ted Langenbach vanaf midden jaren '90 internationaal naam met excentrieke feesten in de Rotterdamse danceclub Now&Wow. Ook Langenbach (55) is betrokken bij het initiatief.

Het voorstel komt tegemoet aan de wens van het stadsbestuur (Leefbaar, D66 en CDA), dat cultureel ondernemerschap zegt aan te moedigen en barrières wil doorbreken.

Het AD Rotterdams Dagblad, een van de regio-edities van het AD, bericht vandaag meer over deze zaak.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam