Volledig scherm
Voormalig raadslid Arne van der Zande heeft voor het incident een voorwaardelijke boete van 300 euro opgelegd gekregen. © AD

Oud-raadslid Vlaardingen veroordeeld voor handgemeen

Arne van der Zande, tot vorige maand gemeenteraadslid in Vlaardingen, hééft afgelopen juni een papierprikker in het gezicht gestompt. Dat concludeert de rechter, die hem een voorwaardelijke boete van 300 euro op heeft gelegd.

Het incident speelde zich af aan de Binnensingel en draaide om een achtergelaten vuilniszak.

Van der Zande, langsrijdend op de fiets, zag dat deze náást een container stond en attendeerde daar een aanwezige medewerker van werkvoorzieningsschap Stroomopwaarts op. Die zei dat het opruimen van vuilniszakken niet in zijn takenpakket zit. Dit tot ongenoegen van Van der Zande, die toen de naam van de medewerker vroeg en probeerde een foto van hem te nemen.

Het leidde tot een handgemeen, waarbij Van der Zande de man in het gezicht sloeg. Een getuige nam dat waar.

Het voormalig raadslid van VV2000/Leefbaar Vlaardingen zegt juist zélf geslagen te zijn en verwees zelfs naar zijn strafblad. ,,Die keren ben ik terecht veroordeeld. Maar dit keer is het anders. Het gaat hier om een valse aangifte.’’

De Vlaardinger weet nog niet of hij in hoger beroep gaat.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. 24 uur Wilhelminapier: Zo leuk en bruisend is dit voormalige desolate havengebied geworden
    video

    24 uur Wilhelmina­pier: Zo leuk en bruisend is dit voormalige desolate havenge­bied geworden

    Met zijn woud aan torens is de Wilhelminapier niet meer weg te denken uit de skyline van Rotterdam. In pakweg twee decennia kreeg de oude havenpier een nieuw leven als als eigentijdse wolkenkrabberwijk. Hoewel nog drie torens ontbreken, nadert het nieuwe stukje stad langzaam zijn voltooiing. Het wordt drukker en drukker op de pier, sterker nog: het bruist. Hoe leuk en levendig is het eigenlijk geworden in dat voormalige desolate havengebied? We verbleven er 24 uur om dat te ervaren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam