Volledig scherm
Ingrid de Bondt. © Martin Sharrott

Opvolger gevonden voor dijkgraaf Jan Geluk

Ingrid de Bondt is voorgedragen als opvolger van dijkgraaf Jan Geluk bij het waterschap Hollandse Delta. Geluk leidde twaalf jaar het schap, dat ook 600 kilometer aan wegen en fietspaden op de Zuid-Hollandse eilanden en IJsselmonde beheert. Vorig jaar kondigde hij zijn vertrek aan per 1 juli.

De Bondt was gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland tot voorjaar 2015 en ook was ze wethouder in Utrecht. ,,De Bondt zal een inspirerende en verfrissende impuls geven aan het waterschap zelf en aan de positie van het waterschap in de regio en landelijk’’, zegt loco dijkgraaf Cok Sas.

,,Gelet op haar ervaring als wethouder en gedeputeerde brengt zij een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen mee. En als Delftse ingenieur weet ze op inhoud waar ze het over heeft’’, aldus Sas. 

De dijkgraaf wordt uiteindelijk bij Koninklijk Besluit benoemd.

  1. Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied Logo AD+
    Commentaar

    Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied

    Wie op deze plek een somber verhaal verwacht over de Rotterdamse haven en de uit zicht rakende milieudoelen, die heeft het mis. Natuurlijk is het cynisch dat de fossiele hoofdstad van West-Europa een klimaatcentrum van de Verenigde Naties mag huisvesten en het klopt dat de daden van de bedrijven ver achterblijven bij de woorden die zij wijden aan groene ambities. Dat is geen reden om te sippen over de haven. Die redt zich wel.