Volledig scherm
PREMIUM
Bram Peper: ,,Ze zijn veel te veel bezig met hun achterban.'' © Jacqueline de Haas

Oude rotten Bram Peper en Hans Wiegel wassen 'jonkies' de oren

CoalitieonderhandelingenPolitiek gezien zijn de meeste spelers in de Rotterdamse coalitieonderhandelingen zo groen als gras. Is dat waarom het zo lang duurt?

Nieuw, fris en energiek. Het is allemaal van toepassing op het gros van de onderhandelaars die dezer dagen aan tafel zitten bij de Rotterdamse coalitieonderhandelingen. Maar de keerzijde is dat de meesten nog één ding gemeen hebben: een gebrek aan politieke meters. Vincent Karremans, Tim Versnel, Lies Roest, Said Kasmi, Chantal Zeegers: allemaal zitten ze voor het eerst in de Rotterdamse raad. Leefbaar-mannen Joost Eerdmans en Maarten Struijvenberg uitgezonderd, de rest heeft nooit zulke politiek gevoelige gesprekken als coalitieonderhandelingen tot een goed einde gebracht. Is het gebrek aan ervaring een van de redenen dat er nog steeds geen witte rook is? Dat meer dan twee maanden na de verkiezingen de hakken nog steeds in het zand staan?

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam