Piet Keijzer alias DJ Spin2Beat (rechts) en Rick Hoppezak van XXL Radio Rotterdam.
Volledig scherm
Piet Keijzer alias DJ Spin2Beat (rechts) en Rick Hoppezak van XXL Radio Rotterdam. © Privéfoto

Oude Rotterdamse radiopiraat maakt comeback en knalt nu techno door de speakers

Eind jaren 70 deed XXL Radio Rotterdam het nog stiekem: de illegale radiozender was via een FM-frequentie door heel het land te beluisteren. Maar de inspanningen van de radiocontroledienst en politie werden de Rotterdamse etherpiraten in 1983 te machtig en stopten de uitzendingen. Nu is XXL Radio Rotterdam terug, met een uitzendvergunning.

 1. Modefotograaf Jos Kottmann: ‘Bij sommige dj’s moest ik de cocaïne onder hun neusgaten weg fotoshoppen’
  PREMIUM
  Rotterdammers

  Modefoto­graaf Jos Kottmann: ‘Bij sommige dj’s moest ik de cocaïne onder hun neusgaten weg fotoshop­pen’

  In iedere Rotterdammer schuilt een uniek relaas. Wekelijks tekent journalist Marcel Wijnstekers zo’n levensverhaal op uit het hart van de stad. Deze week: mode- en reclamefotograaf Jos Kottmann (37). Twaalf jaar werkte hij aan zijn fotoboek DJ Faces, dat donderdag het levenslicht ziet. ,,Bij sommige dj’s moest ik de cocaïne onder hun neusgaten weg fotoshoppen.’’
 2. Jordan Kroon probeert de beste personal trainer van de wereld te worden: ‘Je lichaam is je tempel’
  PREMIUM

  Jordan Kroon probeert de beste personal trainer van de wereld te worden: ‘Je lichaam is je tempel’

  Hij had niet genoeg talent om profvoetballer te worden, maar beschikte wel over genoeg capaciteiten voor de top van het amateurvoetbal. Jordan Kroon raakte het plezier in het spelletje echter kwijt en besloot vorig jaar mei om te stoppen. Na een jaar begon het toch weer te kriebelen en meldde de 25-jarige Rotterdammer zich bij vierdeklasser SV Ommoord. Kroon heeft bewust een stap terug gezet, want hij geeft voorrang aan zijn maatschappelijke carrière: hij wil de beste personal trainer van de wereld worden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam