Volledig scherm
PREMIUM
Corrie (l) en Annet (r) kregen een flinke naheffing, drie jaar na dato. © Frank de Roo

Ouderen uit Rotterdams wooncomplex in de piepzak om torenhoge naheffing

Drie jaar na dato moeten bijna 60 bewoners van Arcadia, een wooncomplex voor 55-plussers in het Rotterdamse Hillegersberg-Schiebroek met veelal een kleine beurs, nog honderden euro’s aan afvalstoffenheffing betalen. De bewoners hebben grote financiële zorgen nadat de gemeente Rotterdam dit onlangs aan hen liet weten.

Na een grote renovatie namen begin 2017 nieuwe bewoners hun intrek in de flat aan de Apollostraat. Drie jaar lang ontvingen zij geen rekening voor de afvalstoffenheffing en Waterschappen. Een aantal bewoners nam in 2017 naar eigen zeggen al contact op met de gemeente Rotterdam. ,,De gemeente had geen nummers van de appartementen en kon geen aanslag versturen’’, zo zegt bewoner Annet Kinnegen (71). Ook andere bewoners bevestigen dat de huisnummers niet juist aan de nieuwe bewoners zouden zijn gekoppeld.

 1. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
  PREMIUM

  Hoe twee doodnorma­le Rotterdam­mers als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

  In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”
 2. Zakenduo maakt lange reis naar Rotterdam voor mondkapjes (maar dat blijkt oplichterij)

  Zakenduo maakt lange reis naar Rotterdam voor mondkapjes (maar dat blijkt oplichte­rij)

  Een Britse en een Chinees-Australische ondernemer zijn voor niets naar Rotterdam afgereisd voor een grote partij mondkapjes. Hun was door een Nederlandse bedrijf verteld dat in de havenstad miljoenen kapjes klaarlagen, maar eenmaal ter plekke stonden ze voor een dichte deur. Ze zeggen ongeveer 1,2 euro te hebben aanbetaald voor de kapjes, waar in Azië momenteel een grote vraag naar is vanwege het coronavirus.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam