Foto-inzet: Robert Hendrix
Volledig scherm
PREMIUM
Foto-inzet: Robert Hendrix © MediaTV/OV

Ouders omgekomen Robert Hendrix opgelucht; Kenan B. krijgt tien jaar cel voor brand Hilledijk

Kenan B. moet tien jaar de cel in voor de fatale brand vorig jaar op 13 april aan de Hilledijk in Rotterdam. Bij die brand kwam de 27-jarige Robert Hendrix om het leven. Tegen Kenan B., die ontkent de brand te hebben aangestoken, was twaalf jaar cel geëist, met aftrek van voorarrest. B. moet ook ruim 36.000 euro schadevergoeding betalen aan de ouders van Hendrix. Zijn advocaat pleitte vier weken geleden in de rechtbank van Dordrecht voor vrijspraak.

Hendrix sprong uit het raam van de tweede verdieping, nadat in het appartement op de eerste verdieping brand was gesticht. Die sloeg over naar zijn woning. In het appartement werden sporen van motorbenzine en verpakkingsmateriaal gevonden. B. huurde de woning onder die van Hendrix. Duidelijk is dat het de brandstichter niet om Hendrix te doen was; hij had geen vijanden, een vaste baan, werkte aan de nieuwe Nintendo-game Rising Legends en wilde een huis kopen in de buurt van zijn familie en vrienden.

  1. Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit
    Update/video

    Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit

    In een woning aan de ’s-Gravenweg in Capelle aan den IJssel is vanmiddag rond 15.00 uur een grote, uitslaande brand uitgebroken. De vlammen sloegen lange tijd uit het rieten dak van de woning. De brandweer probeerde met man en macht het vuur te blussen. Pas rond 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Momenteel worden er nog laatste werkzaamheden door de brandweer uitgevoerd. De woning is zwaar beschadigd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam