Volledig scherm
Foto ter illustratie © Pixabay

Ouders verdacht van poging moord op pasgeboren baby

Justitie verdenkt een Rotterdams stel van een poging hun pasgeboren baby om het leven te brengen. Het onderzoek naar de man en vrouw loopt nog. Naar verwachting moeten ze zich medio november voor de rechtbank verantwoorden.

De 23-jarige moeder en 31-jarige vader van het kindje wordt verweten dat ze in mei, een maand na de geboorte, met opzet geweld hebben toegepast op het lichaam van het meisje. Het kindje liep volgens het Openbaar Ministerie (OM) een schedelbreuk, een gebroken halswervel en enkele botbreuken op. Ook liep de baby kneuzingen aan de milt, longen en het netvlies op. 

De ouders wordt tevens ten laste gelegd dat ze bewust geen medische hulp hebben ingeschakeld terwijl die noodzakelijk was. Ze hebben het kindje, stelt het OM in de aanklacht, ‘in hulpeloze toestand gebracht en gelaten door met opzet na te laten medische hulp te zoeken.’

De twee zouden rond het bovenlichaam van hun gewonde kindje een rekverband hebben aangebracht, waardoor ze ademhalingsproblemen kreeg. De zaak kwam aan het licht toen de ouders na een paar dagen met het kind naar de huisartsenpost gingen. Daar werd direct alarm geslagen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
28751 stemmen