Esther Schulte bij de Zevenhuizerplas. Zij zet zich in voor een verwarmd zwembad waar tussen maart en oktober gezwommen kan worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Esther Schulte bij de Zevenhuizerplas. Zij zet zich in voor een verwarmd zwembad waar tussen maart en oktober gezwommen kan worden. © Frank de Roo

‘Over twee tot drie jaar verwarmd zwemmen in de Zevenhuizerplas’

In de Zevenhuizerplas bij Rotterdam-Nesselande zou over twee tot drie jaar een verwarmd zwembad moeten zijn. Plannenmakers zijn nu op zoek naar geld voor een ontwerp.

Quote

Er is ook politieke wil nodig

Esther Schulte, Inwoner Nesselande

Op nieuwjaarsdag namen zeker vijfhonderd dappere zwemmers een duik in de koude Zevenhuizerplas. Als het aan Nesselande-inwoner Esther Schulte en enkele gelijkgestemden ligt, zou er op den duur een permanent zwembad moeten komen bij het strand. Zij werkt aan een plan voor een circulair bad waarbij zwemmers in verwarmd water terecht kunnen.

,,We zijn nu vooral bezig met het geld’’, aldus Schulte, die aan de jaarlijkse Nieuwjaarsduik zo’n 500 euro overhield. Ze heeft in totaal circa 10.000 euro nodig om verder te kunnen met het duurzame project. Van dat geld kunnen allereerst ontwerpers aan het werk gezet worden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam