Overledenenverzorger Jean Louis doet een oproep voor meer aandacht voor zijn beroepsgroep.
Volledig scherm
PREMIUM
Overledenenverzorger Jean Louis doet een oproep voor meer aandacht voor zijn beroepsgroep. © Frank de Roo

Overledenenverzorger doet oproep: ‘wij kunnen een hart onder de riem gebruiken’

Alle lof en waardering voor artsen en verplegers in coronatijd zijn volkomen terecht, vindt overledenenverzorger Jean Louis uit Capelle aan den IJssel. Maar voor de mensen in de uitvaartbranche mag volgens hem wel wat meer aandacht zijn. ,,Onze baan is alles behalve makkelijk. Ik wil mijn collega's een hart onder de riem steken.”

Quote

Je wil alle risico's op een eventuele besmetting wegnemen, maar tegelijker­tijd respectvol te werk gaan

Jean Louis, Overledenenverzorger

Aandacht is er volop voor al die hardwerkende mensen die zich dagelijks inzetten voor de zieken en daarmee zelf het risico lopen om besmet te raken met het virus. Maar over de mensen die er zijn als de zieken zijn overleden, wordt te weinig gepraat vindt Louis. Met een bericht op Facebook wil hij zijn collega's in het zonnetje zetten. Daarop komen tientallen reacties van mensen die hem en andere overledenenverzorgers bedanken voor hun werk én toegeven dat ze daar voorheen niet bij stil stonden. 

,,Het zijn roerige tijden en wij zijn de laatste in de keten. Ons werk gaat door én wordt drukker. Bovendien is het veel heftiger geworden", vertelt Louis die in een mortuarium werkt en de overledenen ophaalt en verzorgt. ,,We komen bij mensen thuis, maar ook in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Dat is risicovol. We dragen daarom beschermende pakken met mondkapjes, handschoenen en een veiligheidsbril. Je wil alle risico's op een eventuele besmetting wegnemen, maar tegelijkertijd respectvol te werk gaan.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam