Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het beoogde drijvend zonnepark dat in de Rijnhaven staat gepland. © Mothership

Overleg over verhuizing drijvend zonnepark vanwege drukte in de Rijnhaven

De initiatiefnemers voor het drijvend zonnepark in de Rijnhaven kijken uit naar een andere locatie voor het milieuvriendelijke kunstwerk. De kans is groot dat het zonnepark het aflegt tegen andere plannen voor het gebied.

,,We zijn erover in gesprek met de gemeente’’, zegt woordvoerder Martin de Beer van Greenchoice. Dit energiebedrijf is één van de initiatiefnemers voor het zonnepark. Er is volgens hem een tweede locatie op het oog binnen de ‘postcoderoos’. Behalve de Rijnhaven behoren dan ook de Maashaven, Waalhaven, Koningshaven, Spoorweghaven en de Binnenhaven en een deel van de Nieuwe Maas tot de mogelijkheden. De regels voor het lokale, groene stroomproject vereisen dat het zonnepark in dit gebied blijft.

  1. Veel toeloop in Afrikaanderwijk voor streetartfestival Pow! Wow! Vandaag de grote finale
    PREMIUM

    Veel toeloop in Afrikaan­der­wijk voor streetart­fes­ti­val Pow! Wow! Vandaag de grote finale

    Dat de Rotterdamse Nina Valkhoff nog niet klaar is met haar muurschildering op de De La Reystraat maakt Christel en Ramco Klapwijk niet uit. Het stel is gisteren vanuit Hellevoetsluis naar de Rotterdamse Afrikaanderwijk komen fietsen omdat ze hopen nog wat kunstenaars aan het werk te kunnen zien. Ze hebben geluk want op veel plekken waar deze week een begin is gemaakt met een flinke mural wordt nog volop gewerkt door artiesten op een hoogwerker.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (46%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (34%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
3711 stemmen