Volledig scherm
Overvaller Coop Ridderkerk © Politie

Overvallers Coop Ridderkerk van 15 en 16 opgepakt, verdachten maken deel uit van bende

Met de aanhouding van twee jongens van 15 en 16 jaar oud denkt de politie de gewelddadige overval op een Coop-supermarkt in Ridderkerk te hebben opgelost. Daarbij werd de bedrijfsleider in zijn borst gestoken en lag hij enige tijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Tegelijkertijd met de twee overvallers zijn nog zes minderjarigen opgepakt.

De groep zou zich tussen 1 juni 2018 en 7 januari 2019 hebben schuldig gemaakt aan twee woninginbraken, drie straatroven en verschillende bedreigingen en mishandelingen. De jeugdige arrestanten opereerden in wisselende samenstelling. 

Bij de aanhoudingen werden de woningen van alle verdachten doorzocht. Rechercheurs onderzoeken of zij eventueel voor nog meer strafbare feiten verantwoordelijk zijn. 

Alle verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalt of ze langer in voorarrest moeten blijven. Een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht leverde eerder deze week 60 tips op over de zaak.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam