Pa Van Bronckhorst maakt lied voor kersverse kampioenen

VideoHij is binnen, de zilveren schaal met gouden letters, en daar ging Victor van Bronckhorst ook al een tijdje vanuit. Voor de gelegenheid maakte de vader van Feyenoordtrainer Giovanni de afgelopen weken een kampioenslied op de muziek van de officiële goaltune van de club van Zuid.

Quote

Heel veel bands willen het lied niet meer spelen omdat het al zo vaak te horen is geweest, maar wij vinden het nog altijd heel leuk

Victor van Bronckhorst

Victor is niet alleen geboren Feyenoord-supporter en 'vader van', de in Sportdorp opgegroeide Krimpenaar heeft ook een eigen band, Victor & Friends, waarmee hij speelt op feesten en partijen, en af en toe bij feestelijkheden rond Feyenoord.

'Nummer 1' heet het nummer waarvoor een nieuwe, Nederlandstalige kampioenstekst werd gemaakt op de tonen van 'I will Survive' van Gloria Gaynor. De aanstekelijke dansklassieker uit 1978 werd met succes gecoverd door de Hermes House Band en hun versie is sinds de Europese wedstrijd tegen Werder Bremer in 1994 voorgoed een Feyenoordhit.

,,Heel veel bands willen het lied niet meer spelen omdat het al zo vaak te horen is geweest, maar wij vinden het nog altijd heel leuk'', zegt pa Van Bronckhorst, die zelf basgitaar speelt. Als gastzangeres trok hij de 14-jarige Romy Dannenburg aan, de dochter van René Dannenburg, fysiotherapeut en medische coördinator van de selectie van Feyenoord.

,,Ik kwam met hen in contact toen ik last kreeg van mijn knie omdat ik van mijn nieuwe Harley Davidson was gevallen'', vertelt Victor. ,,Soms is het een voordeel om 'vader van' te zijn, dan mag je snel bij een goede fysio langskomen.'' Van Bronkckhorst was onder de indruk van de stem van Romy, die geldt als zangtalent. ,,Maar ze kan veel meer. Zij is ook degene die de tekst heeft geschreven.''

Volledig scherm
De ouders van Giovannis van Bronckhorst. © Sanne Donders