Volledig scherm
Jasmien de Koeyer met Esperanza van oud Beijerland ruiters tijdens het CHIO Rotterdam vorig jaar. © GRATIS/AFGEKOCHT

Paardensportliefhebbers staan in de startblokken voor 69ste CHIO

Paardensportliefhebbers staan alweer te trappelen van ongeduld. Aanstaande donderdag trapt de 69ste editie af van het CHIO in Rotterdam. Het 4-daagse hippische spektakel in het Kralingse Bos trekt de laatste jaren gemiddeld zo'n 50.000 bezoekers.

Het CHIO Rotterdam heeft dit jaar forse investeringen gedaan in de terreinindeling en de rijbanen. "Het CHIO Rotterdam heeft de ambitie om wereldwijd tot de beste hippische evenementen te behoren. Dan moeten we blijven groeien en innoveren," zegt Belle de Bruin, voorzitter van het CHIO Rotterdam. 

''Daarbij komt dat we in 2019 de FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-dressuur mogen organiseren. Daar willen we ons goed op voorbereiden, reden om de CHIO Rotterdam edities van dit jaar en van volgend jaar al in de richting van de EK's te laten groeien."

Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam: ,,Deze 69ste editie wordt een mooie opmaat naar ons 70-jarig jubileum volgend jaar en natuurlijk naar de Europese Kampioenschappen in 2019.”