Panos Sakkas (links) en Foteini Setaki, geliefden en businesspartners hebben een droom: van oud plastic weer mooie dingen maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Panos Sakkas (links) en Foteini Setaki, geliefden en businesspartners hebben een droom: van oud plastic weer mooie dingen maken. © Frank de Roo

Panos en Foteini maken meubels en speelapparaten van jouw plastic afval: ‘15.000 doppen voor een bank’

made in 010Panos Sakkas (41) en Foteini Setaki (38), beiden Griek van geboorte, zijn meer dan geliefden en businesspartners alleen. Het zijn bovenal idealisten die met hun bedrijf The New Raw plastic afval wereldwijd een nieuw leven proberen te geven. Hun oplossing: de hele boel liefst zo lokaal mogelijk omsmelten om er via 3D-printers meubels en speelapparaten voor de publieke ruimte van te maken. 

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Rotterdam