Park met palmbomen midden op de drukke Coolsingel

videoTussen de chaos op de drukke Coolsingel in Rotterdam is sinds deze week een oase van rust te vinden. Op het verse asfalt zijn palmbomen en houten stoelen en banken geplaatst. Hier kunnen voorbijgangers even bijkomen.

Het ‘pocketpark’ is sinds deze week te vinden achter de tramhalte bij Beurs. ,,Het is een cadeau van de gemeente aan de bewoners, omdat zij midden in deze bouwput zitten”, vertelt Finn Schroth van de gemeente Rotterdam.

Aarzelend lopen mensen door het park, om uiteindelijk toch plaats te nemen op de stoelen. Het is een gek gezicht. Midden op de nieuw geasfalteerde linkerrijbaan staan een paar stoelen, palmbomen en een schutting om het gebied heen. Aan de rechterkant is de oude weg nog in gebruik en rijden auto’s en trams langs. Het is de bedoeling dat mensen in het gelegenheidspark even aan de drukte kunnen ontsnappen en het nieuwe asfalt niet ongebruikt blijft tot beide banen klaar zijn voor gebruik.

Mikki Roolaart en haar vriendin Romee Meijer gaan languit op de houten stoelen liggen. Het is ‘niet verkeerd zo in het zonnetje’, zeggen ze. Dat is precies waar het pocketpark voor bedoeld is. Het meubilair is gemaakt van de platanen die vanwege de werkzaamheden op de Coolsingel gekapt moesten worden. ,,Het geeft iets extra’s aan het park. Het gevoel dat het van iedereen is”, vertelt Schroth.

Wat gebeurt er met het park als de belangrijkste straat van Rotterdam straks compleet gerenoveerd is? Wordt het dan met de grond gelijkgemaakt? ,,Waarschijnlijk wel, anders kunnen de auto’s er niet langs.” Toch bekijkt de gemeente ook de optie om het pocketpark te verplaatsen. ,,Het is vaker voorgekomen dat tijdelijke parken een vaste plek hebben gekregen omdat mensen er graag kwamen. Kijk bijvoorbeeld naar het park op het Schouwburgplein”, legt Schroth uit.

Volledig scherm
In het nieuwe, tijdelijke ‘pocketpark’ op de Coolsingel kunnen mensen even uitrusten in de zon. © Frank de Roo

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5238 stemmen