Volledig scherm
PREMIUM
Familieleden van de verdachte van een dodelijke mishandeling en familie van het slachtoffer raakten bijna slaags in de rechtbank. © ANP XTRA

Parketpolitie verijdelt knokpartij in rechtszaal

Een rechtszaak in de Rotterdamse rechtbank is vanmiddag bijna op een massale vechtpartij uitgedraaid tussen familieleden van de verdachte van een dodelijke mishandeling en familie van het slachtoffer. Agenten van de parketpolitie moesten geweld gebruiken om familie van het slachtoffer uit de rechtszaal te krijgen en konden zo ternauwernood voorkomen dat er klappen vielen tussen de partijen.

De rechtszaak speelde in zaal 1 van het gerechtsgebouw op de Kop van Zuid. Die is voorzien van een extra publieke tribune boven de rechtszaal, met een aparte ingang om aanhang van de betrokken partijen gescheiden te kunnen houden. Daar was vanmiddag geen sprake van. Familieleden van de nabestaanden zaten op de publieke tribune in de rechtszaal twee meter naast familieleden van de verdachte. ,,Er was geen aanleiding om bij deze zitting beide partijen van elkaar te scheiden", zegt een woordvoerder van de rechtbank.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam