Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Patatboer bindt strijd aan met lachgas: gratis kroket bij 25 lege patronen

Het is tegenwoordig bijna onmogelijk om er op straat niet over te struikelen: lege  lachgaspatronen. Om de strijd aan te gaan met de zilveren patronen, komt patatboer Bram Ladage met een actie. Wie 25 patronen inlevert bij het filiaal in winkelcentrum Zuidplein, krijgt een gratis kroket.

De patronenactie bij Bram Ladage geldt in eerste instantie tot 22 mei. Bij succes wordt de inzamelingsactie verlengd. Let op: opruimers krijgen maximaal twintig kroketten per persoon per dag. 

De frietboer zegt Rotterdammer Eric Alblas te willen helpen in zijn strijd tegen het afval. Gewapend met zijn grijper trekt hij er sinds 2016 meerdere keren per week op zijn scootmobiel op uit om de Rotterdamse straten patroonvrij te maken. Wel 3500 tot 4000 patronen is zijn vangst na een week ‘vissen’. 

Extra gebruik

Wij zorgen dat de rondslingerende lachgaspatronen van straat geruimd worden, laat Alblas op Facebook weten. Hij benadrukt dat het niet de bedoeling is dat mensen extra lachgas gaan gebruiken om aan de 25 lege hulzen te komen. De ingezamelde lachgaspatronen worden volgens hem door beeldende kunstenaars hergebruikt. Die maken er onder meer sieraden en kunstwerken van.

In deze video laat Eric Alblas zien hoe hij de strijd aangaat met lege lachgaspatronen in de stad. 

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
4206 stemmen