Volledig scherm
© Archieffoto ANP

Patiënten Erasmus MC kunnen voorlopig niet douchen

Een gesprongen waterleiding in het oude deel van het Erasmus MC heeft gevolgen voor het héle Rotterdamse ziekenhuis. Zo kunnen patiënten voorlopig niet douchen.

Het water liep vannacht in de stoominstallatie, waarmee onder meer operatiegereedschap wordt schoongemaakt. De installatie is nog altijd buiten gebruik, waardoor er geen warm water is voor de patiënten. ,,Wassen gebeurt nu noodgedwongen met doekjes'', zegt woordvoerder David Drexhage. Operaties kunnen wel doorgaan dankzij het Maasstad Ziekenhuis, dat de sterilisatie van operatiegereedschap tijdelijk overneemt.

Als gevolg van de lekkage ontstond een stroomstoring, die de afdelingen Gynaecologie/Verloskunde en Urologie lam legde. In het voortplantingscentrum kunnen nog altijd geen ivf-behandelingen plaatsvinden. Patiënten worden elders geholpen.

Dat geldt ook voor andere patiënten die een afspraak hadden in deze vleugel. Aanvankelijk liet het Erasmus MC weten dat zij honderden patiënten moesten afbellen, maar die zullen slechts gebeld worden dat hun afspraak op een andere plek in het ziekenhuis plaatsvindt.

De stroomstoring trof ook de afdeling Psychiatrie van het ziekenhuis. De patiënten die daar verblijven, zijn op andere plekken in het ziekenhuis ondergebracht of bij andere psychiatrische instellingen. De verwachting is dat zij morgen kunnen terugkeren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam