Irene Jeurissen is blij met de inloophuizen voor mensen met kanker. ,,Het is fijn om te praten met mensen die weten wat je doormaakt.''
Volledig scherm
PREMIUM
Irene Jeurissen is blij met de inloophuizen voor mensen met kanker. ,,Het is fijn om te praten met mensen die weten wat je doormaakt.'' © Frank de Roo

Patiënte Irene: Ik huil liever hier dan thuis bij mijn kinderen

De 50-jarige Irene Jeurissen uit Krimpen aan den IJssel komt wekelijks in inloophuizen voor mensen met kanker. Ze heeft uitgezaaide borstkanker en is niet meer te genezen. ,,Ik huil liever hier dan thuis bij mijn kinderen."

 1. Blijdorp sluit restaurants om coronapas, maar voor een sanitaire stop hoef je niet de bosjes in

  Blijdorp sluit restau­rants om coronapas, maar voor een sanitaire stop hoef je niet de bosjes in

  Alle restaurants in Diergaarde Blijdorp blijven vanaf zaterdag dicht. Alleen de terrassen en afhaalpunten van hapjes en drankjes zijn open, zodat er geen mankracht vrijgemaakt hoeft te worden voor het controleren van coronapassen. ,,Op deze manier kan iedereen een veilige dag uit beleven zonder extra checks’’, zegt woordvoerster Constance Alderlieste. Wél blijft het reserveren van een tijdslot verplicht.
 2. Clubs worstelen met coronamaatregelen voor kantines: ‘Wij kunnen het zelf niet controleren’
  PREMIUM

  Clubs worstelen met coronamaat­re­ge­len voor kantines: ‘Wij kunnen het zelf niet controle­ren’

  Eindelijk zijn alle sportcompetities weer van start. Dat betekent niet dat alles weer als vanouds is. Nog altijd zijn er coronamaatregelen van kracht, bijvoorbeeld bij het kantinebezoek. Voetbalclubs uit de Rotterdamse regio gaan er verschillend mee om. Zo wijst RVVH-voorzitter Mario Papavoine leden alleen op hun eigen verantwoordelijkheid. ,,Ik neem nu niet het risico om in een drukke kantine te gaan staan.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam