Patiëntjes Sophia Kinderziekenhuis showen talent aan Timor Steffens

VideoDe Lichtjes van Sophia zijn vandaag ontstoken. Voorafgaand aan dit jaarlijkse sponsorevenement waarbij de lampjes in de kerstboom van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam aangaan, mochten de patiënten hun kunsten vertonen tijdens Sophia's got Stars. Niemand minder dan de bekende Nederlandse danser Timor Steffens en voormalig The Voice of Holland-kandidaat Dwight Dissels jureerden bij de talentenshow.

Quote

Ik had het voor geen goud willen missen

Timor Steffens

Onder luid applaus lieten de patiëntjes in de centrale hal van het ziekenhuis zien wat ze in huis hadden. De een die zong vanuit een rolstoel, de ander drumde en weer een liet zijn kunsten als dj zien. “Ik had het voor geen goud willen missen. Heel anders dan televisie maken”, zegt Steffens die na afloop van de Sophia’s got Stars bekend maakte ambassadeur te zijn geworden van het Sophia Kinderziekenhuis.

Ook de 18-jarige Glenn Nugteren, een jongen die leidt aan een zeldzame genetische aandoening waardoor hij geen armen heeft en zijn handen direct aan zijn romp zitten, zette een vette breakdance show neer. “Ik vind muziek het beste. Je kan je emotie er in kwijt. Ik dans al ongeveer 6 jaar. Ik wil altijd alles eruit halen en keihard gaan. Tof dat al deze kinderen er zijn om hun talenten te laten zien en dat inspireert mij ook.”

Trots

Sommige kinderen hadden wel tot een half jaar geoefend voor hun optreden van vandaag. ,,Super cool, ik weet hoe hard ze hun best hebben gedaan en dat vind ik grandioos. Ik ben trots op ze” aldus organisator Annelies Blom. De jonge patiënt Shane maakte de meeste indruk en wist de jury te overtuigen van zijn drumkwaliteiten. Hij was de grote winnaar van de avond.

De talentenshow vond plaats voorafgaand aan het ontsteken van de lichtjes in de 25 meter hoge kerstboom voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Onder toeziend oog van een groot publiek werden de lichtjes door wethouder Sven de Langen (Onderwijs, Jeugd en Zorg in Rotterdam) dhr. Henk Visser (oud Directeur van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis) én winnaar Shane ontstoken. 

Doel van de lichtjesactie is dit jaar 3 ton ophalen voor de Sophia Zorgbus. 

Volledig scherm
De lichtjes werden ontstoken door (vlnr) dhr. H. Visser, wethouder Sven de Langen, Timor Steffens, de winnaar van Sohia's got Stars Shane en Elin Goedegebuur. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

In samenwerking met indebuurt Rotterdam