Volledig scherm
In oktober werd in Utrecht ook een demonstratie door leden van Pegida gehouden. © anp

Pegida kondigt tweede demonstratie in Rotterdam aan

Anti-islambeweging Pegida wil een tweede demonstratie in Rotterdam op zaterdag 12 december. Het eerste omstreden protest tegen onder meer het asielbeleid staat zondag op het programma. De rechts-radicalen koersen dan op een confrontatie aan met de politie, omdat zij willen verzamelen op het Stationsplein tegen de zin van de gemeente.

Die heeft een protestmars verboden, omdat het te gevaarlijk zou zijn. Anti-fascisten hebben aangekondigd de mars te blokkeren. Pegida is ook boos dat zij niet mogen demonstreren op de Pim Fortuynplaats in het Rotterdamse centrum, maar naar het Willemsplein moeten aan de voet van de Erasmusbrug. Of ze hier morgen met elkaar heen willen wandelen, wil Pegida niet verklappen.

De gemeente stelt dat de aanvraag voor de tweede demonstratie voor een mars vanaf het Wilhelminaplein op Rotterdam-Zuid is. Eerder dit jaar startte hier ook een demonstratie tegen geweld in Turkije van de PKK. 

Vrijdag verscheen er al een spandoek aan de Erasmusbrug van tegenhangers van de anti-islambeweging. Ook bij de Essalam Moskee is een spandoek geplaatst. De foto's zijn door protestbeweging 'Laat ze niet lopen' op Twitter gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam