Pegida Nederland

Helaas moeten we dit soort middelen gebruiken, maar het was toch echt de politie die aangaf de linies niet meer te kunnen garanderen, daarmee dus de veiligheid niet. Nu naar buiten te brengen dat...

Pegida: Politie zei dat het niet veilig was bij de moskee

Actiegroep Pegida heeft een opname van een telefoongesprek vrijgegeven waarin is te horen dat wordt gezegd dat de situatie voor de Laleli moskee gisteravond niet veilig was.

In het telefoongesprek met een man die zich 'Bas' noemt, vraagt Pegida-voorman Edwin Wagensveld hoe het gesprek over de demonstratie tussen de demonstranten en de politie is verlopen. ,,Ik heb gezegd dat we niet kunnen garanderen dat ze achter de linie blijven", zegt Bas. 

Pegida zei gisteravond meteen al dat de politie de demonstranten in de bus had verteld dat de veiligheid van de demonstranten niet gegarandeerd kon worden. De politie en de woordvoerder van burgemeester Aboutaleb ontkenden dat. ,,Ze hebben zelf de inschatting gemaakt dat het niet veilig was", zei de woordvoerder van Aboutaleb. 

Pegida wilde bij de moskee een barbecue houden en een varken roosteren. De demonstratie werd op het laatste moment afgeblazen.

Een menigte heeft zich opgesteld bij de Laleli-moskee waar anti-islamgroep Pegida een demonstratie wilde houden.
Volledig scherm
Een menigte heeft zich opgesteld bij de Laleli-moskee waar anti-islamgroep Pegida een demonstratie wilde houden. © ANP

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam