Volledig scherm
Aydin Peksert. © Jan de Groen

Peksert werkt nu in Tweede Kamer voor Denk

Ex-Nida raadslid Aydin Peksert wordt één dag in de week medewerker van de Tweede Kamerfractie van Denk. Peksert stapte over naar de nieuwkomer in Rotterdam, nadat hij geroyeerd werd door Nida om zijn loyaliteit aan de partij met een ruime Turkse achterban. 

Zeker tijdens de onderhandelingen over eventuele samenwerking beschuldigde Nida Peksert – zelf ook Rotterdammer met Turkse wortels - ervan het belang van Denk voorop te stellen. Het feit dat Peksert daarna niet hoog op de Rotterdamse kandidatenlijst voor Denk stond, zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen. 

De vraag bleef wat zijn loyaliteit hem had opgeleverd, behalve de een-na-laatste plek op de lijst voor de gemeenteraad en plek vijf op de lijst voor de gebiedscommissie van Delfshaven. ,,Ik mocht solliciteren, voor een baan bij de fractie, of als raadslid. Ik ben al raadslid geweest, voor mijn eigen ontwikkeling is een baan bij de Tweede Kamerfractie uitdagender,’’ verklaart Peksert. Naast zijn raadslidmaatschap voor Nida heeft Peksert jarenlang als magazijnmedewerker zijn geld verdiend. Denk laat weten dat er een vacature was en Peksert zeer geschikt bleek die in te vullen. ,,Hij is een welkome versterking van de fractie,'' laat een partijlid weten. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. Charlois door Tasha's lens: fotografe portretteert buurtbewoners
  Video

  Charlois door Tasha's lens: fotografe portret­teert buurtbewo­ners

  ,,Ze begon me meteen te fotograferen, zonder het te vragen. Dat was niet de bedoeling'', zegt Richardson. Toen ze er iets van zei, verontschuldigde Tasha Orlova zich en legde ze uit waarom ze in de zaak was. ,,Om inwoners uit Charlois te fotograferen en ze zo dichter bij elkaar te brengen'', zegt Tasha. ,,Mensen wonen wel bij elkaar in de straat of buurt, maar hoe goed kennen ze elkaar nou echt?'' En dus trok Orlova er met haar camera op uit in Rotterdam-Zuid. Charlois in. Bakkers, kappers, mensen op straat. ,,Want ieder mens is interessant en heeft een mooi verhaal. Dat mogen mensen best van elkaar weten.''
 2. Tranen bij sprookjesaanzoek: ‘Iedereen mag zichzelf zijn'
  Video

  Tranen bij sprookjes­aan­zoek: ‘Iedereen mag zichzelf zijn'

  Vol verbazing kijkt Raymond van Bodegom (31) om zich heen als hij vanmiddag al zijn vrienden, familie en buren bij zijn woning in Spijkenisse ziet staan. Een ballon in de vorm van een zilveren ring verraadt stiekem waar het om gaat. Dan als een ware prins op het beige paard maakt de 38-jarige Nicolas Lowijs zijn entree. Aan het eind van de rode loper staat een emotionele Van Bodegom toe te kijken. Hij antwoordt volmondig ja als zijn partner hem ten huwelijk vraagt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam