Volledig scherm
Aydin Peksert. © Jan de Groen

Peksert werkt nu in Tweede Kamer voor Denk

Ex-Nida raadslid Aydin Peksert wordt één dag in de week medewerker van de Tweede Kamerfractie van Denk. Peksert stapte over naar de nieuwkomer in Rotterdam, nadat hij geroyeerd werd door Nida om zijn loyaliteit aan de partij met een ruime Turkse achterban. 

Zeker tijdens de onderhandelingen over eventuele samenwerking beschuldigde Nida Peksert – zelf ook Rotterdammer met Turkse wortels - ervan het belang van Denk voorop te stellen. Het feit dat Peksert daarna niet hoog op de Rotterdamse kandidatenlijst voor Denk stond, zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen. 

De vraag bleef wat zijn loyaliteit hem had opgeleverd, behalve de een-na-laatste plek op de lijst voor de gemeenteraad en plek vijf op de lijst voor de gebiedscommissie van Delfshaven. ,,Ik mocht solliciteren, voor een baan bij de fractie, of als raadslid. Ik ben al raadslid geweest, voor mijn eigen ontwikkeling is een baan bij de Tweede Kamerfractie uitdagender,’’ verklaart Peksert. Naast zijn raadslidmaatschap voor Nida heeft Peksert jarenlang als magazijnmedewerker zijn geld verdiend. Denk laat weten dat er een vacature was en Peksert zeer geschikt bleek die in te vullen. ,,Hij is een welkome versterking van de fractie,'' laat een partijlid weten. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam