Volledig scherm
Onrust bij AMP Terminals. © ANP

Personeel van containeroverslagbedrijf APM Terminals voert actie

Er heerst onrust bij het personeel van containerterminal APM Terminals op de Maasvlakte. Werknemers van de avond- en nachtploeg in de haven begonnen gisteravond acties, omdat zij zich zorgen maken over hun toekomst bij het bedrijf. Er gaan al langere tijd geruchten dat APM wordt overgenomen.

De acties houden in dat werknemers de schepen langzamer laden en lossen en dat vrachtwagens langer moeten wachten. Het is onduidelijk of de dagploeg op de terminal vandaag verdergaat met actievoeren.

Er is veel onduidelijkheid bij het personeel. De werknemers weten niet of zij bij een mogelijke overname dezelfde werkzekerheidsgarantie hebben. Daarnaast zouden er tweehonderd banen verloren kunnen gaan als er sprake is van automatisering.

In september meldde het bedrijf niets te weten over een mogelijke overname, maar wel ‘naar de toekomst te kijken.’ Verkoop was daarbij een van de scenario’s waar rekening mee werd gehouden. 

Joost van der Lecq van FNV Havens is begaan met het personeel, hoewel hij benadrukt dat de acties niet op initiatief van de FNV zijn ondernomen. ,,Wij kunnen ons de onrust bij de werknemers voorstellen’’, zegt Van der Lecq. ,,We houden de situatie nauwlettend in de gaten.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (20%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (11%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (69%)
1454 stemmen