Volledig scherm
© PR

Pianiste raakt in De Doelen niet van de wijs door kapotte vleugel

VideoEen video waarin pianiste Eliane Rodrigues in De Doelen in Rotterdam niet van de wijs raakt door een kapot pedaal, is een ware hit op internet. Het optreden van de Braziliaans-Belgische muzikante is inmiddels al bijna 275.000 keer bekeken.

Toen Rodrigues, die in De Doelen al twintig jaar lang wordt uitgenodigd om op tweede kerstdag een uitvoering van Chopin te spelen, aan haar optreden begon, bleek al snel dat één van de pedalen vast zat en dat de piano moest worden vervangen. 

Wie denkt dat de toeschouwers vervolgens lang moesten wachten, komt bedrogen uit. In een video, die al bijna 275.000 keer is bekeken, is te zien hoe Rodrigues door blijft spelen, terwijl rondom haar de nodige werkzaamheden worden verricht en ze zelfs met haar piano onder het podium verdwijnt voor een nieuw exemplaar.

Alsof er niets aan de hand is, blijft ze professioneel en met de nodige humor doorspelen - tot groot enthousiasme van haar publiek. Met een even grote glimlach kwam ze vervolgens met haar nieuwe vleugel weer naar boven. ,,Wat een ervaring'', schreef ze later op sociale media. ,,Hoewel ik dit niet verwacht had, genoot ik ervan.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam