Volledig scherm
© Koolhoven & Partners

Picnic bouwt distributiecentrum in Eemhavengebied

Websuper Picnic gaat in het Rotterdamse Eemhavengebied een nieuw distributiecentrum bouwen. Vandaar kunnen de boodschappen nog sneller thuis worden bezorgd.

Het wordt met 14.000 vierkante meter na Eindhoven het grootste opslagcomplex voor de snelgroeiende online supermarkt. Picnic heeft al vier distributiecentra in ons land (Eindhoven, Utrecht, Diemen en Nijkerk). Daar komt in Rotterdam een nieuw onderkomen aan de Willem Barentszstraat op Distripark Eemhaven, op de grens met Albrandswaard, bij. Picnic hoopt het gebouw, dat op dit moment nog wordt verbouwd, op 17 oktober volledig in gebruik te kunnen nemen.

De websuper bezorgt op dit moment al boodschappen in de Rotterdamse regio, in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Capelle en Nieuwerkerk. ,,Het is mooi dat we de hubs nu van heel dichtbij kunnen gaan bevoorraden’’, legt de Rotterdamse medeoprichter Michiel Muller uit.

Het bedrijf beklemtoont dat er met zijn werkwijze geen voedsel verloren gaat. ,,De voorraad is aan het einde van de dag op. Het distributiecentrum wordt elke ochtend opnieuw gevuld met vers aangeleverde producten.’’

Picnic is al personeel aan het werven voor het Rotterdamse centrum, waar gekoelde en houdbare producten voor de klanten worden verzameld. ,,We zoeken naar 300 tot 500 nieuwe krachten’’, aldus Muller.

Het bedrijf brengt de boodschappen met elektrische wagentjes gratis en tegen de laagste prijs thuis. Dat gebeurt inmiddels op 59 plekken. Picnic is ook al actief in Utrecht, Noord-Holland en Noord-Brabant.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam