Volledig scherm
PREMIUM
De politie adviseert alle bezorgrestaurants in de regio geen contant geld meer aan te nemen. © ANP XTRA

Pizzaketen grijpt in na overvallen: bedragen zijn klein, maar impact is groot

Bij zes vestigingen van Domino’s Pizza in deze regio is het nog voor de jaarwisseling niet meer mogelijk met cash te betalen. De keten neemt de maatregel nadat de laatste dagen verscheidene bezorgers zijn overvallen. De politie adviseert alle bezorgrestaurants in de regio geen contant geld meer aan te nemen.

Quote

We zijn het hele jaar bezig om de veiligheid van onze werknemers te waarborgen, maar als zoiets gebeurt, kijken we naar extra maatrege­len

Marianne Kemps, Domino's Pizza

Het gaat om drie zaken van Domino's in Rotterdam, die aan de Mariniersweg, de Aelbrechtskade en de Willem Ruyslaan, evenals de vestigingen in Schiedam, Hoogvliet en Spijkenisse. Nog voor het eind van het jaar is het niet meer mogelijk om pizza’s contant af te rekenen bij een bezorger. 

,,We zijn het hele jaar bezig om de veiligheid van onze werknemers te waarborgen, maar als zoiets gebeurt, kijken we naar extra maatregelen”, vertelt Marianne Kemps van Domino’s Pizza. 

Nu het weer vroeg donker is, zijn de bezorgers op hun fietsen en brommertjes een gewilde prooi van overvallers. Een 16-jarige pizzabezorger werd in de Rotterdamse wijk Zevenkamp aangesproken door een man die hem een knuppel toonde en hem ‘een waarschuwend tikje’ gaf. Onder bedreiging moest hij zijn contante geld afstaan aan de nog onbekende dader.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6141 stemmen