Volledig scherm
Artist impression van het nieuwe klapperbord. © NS

Plaatsen ‘klapperbord' met treininfo gestart op Rotterdam Centraal

Treinreizigers op Rotterdam Centraal kunnen vanaf 18 december weer in een oogopslag zien hoe laat hun trein vertrekt en of ze rekening moeten houden met vertraging. Het aloude klapperbord keert terug bij de poortjes aan de centrumzijde van het station. Al zal het klapperen niet te horen zijn, want alles gaat straks digitaal. 

Het plaatsen van het scherm van 9.5 bij 1.80 meter is een nauwkeurige puzzel die afgelopen zaterdag is gestart. Na de testperiode is het nieuwe digitale scherm vanaf woensdag 18 december beschikbaar voor reizigers. Vervolgens krijgt Den Haag Centraal eind dit jaar ook een groot reisinformatiescherm. Station Utrecht Centraal volgt later in 2020.

Twee jaar geleden meldde de NS dat op verzoek van veel reizigers het grote informatiescherm met de vertrektijden terugkeert. Veel reizigers hebben heimwee naar het iconische informatiepaneel, dat in 2011 uit de stationshal verdween. Ze kunnen slecht overweg met de kleinere digitale schermen.

Digitaal scherm

Het nieuwe klapperbord is een digitaal scherm en toont de vertrektijden van het komende half uur. Leveranciers Kitt Engineering en Ngage Media hebben het scherm ontworpen.

Op station Schiphol hangt sinds begin dit jaar al een soortgelijk groot reisinformatiescherm. De nieuwe schermen bieden ook reizigers die op een grotere afstand staan actuele reisinformatie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam