Plaswijckpark gaat op 26 mei weer open. Bezoekers moeten wél vooraf reserveren.
Volledig scherm
Plaswijckpark gaat op 26 mei weer open. Bezoekers moeten wél vooraf reserveren. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Plaswijckpark gaat weer open, wél vooraf reserveren

Plaswijckpark gaat op 26 mei weer open. Een bezoek aan de Rotterdamse familieattractie ziet er door alle maatregelen in verband met het coronavirus wel anders uit, meldt een woordvoerster. ,,Uiteraard houdt het park zich aan de 1,5 meterregel.’’

Per dag is een beperkt aantal bezoekers welkom. Ook is het reserveren van een dag en een tijdvak verplicht. ,,Daarnaast heeft Plaswijckpark verschillende maatregelen getroffen om veilig samen uit te zijn. Zowel bij de attracties en speeltoestellen, in de horeca en de souvenirwinkel als op de wandelpaden kunnen andere regels gelden’’, zo luidt de aankondiging. Zo blijven onder andere de binnenspeeltuinen en de ballenbak gesloten. Bij de horecapunten kan alleen worden afgehaald.

Meer informatie en reserveren op plaswijckpark.nl.

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam