Volledig scherm
© Jan de Groen

Polak-gebouw blijft voorlopig dicht

Het Polak-gebouw van de Erasmus Universiteit blijft voorlopig nog dicht. Het probleem met de instabiele vloeren is nog niet opgelost.

Het gloednieuwe onderwijsgebouw werd twee weken geleden op stel en sprong ontruimd omdat uit onderzoek bleek dat de vloeren instabiel waren. Die onderzoekers waren ingeschakeld nadat de gemeente de universiteit inseinde dat het Polak-gebouw mogelijk dezelfde constructie had als de Eindhovense parkeergarage die eerder dit jaar instortte.

Hoe lang het gebouw vol collegezalen en studieplekken dicht zou blijven, was toen nog niet duidelijk. In ieder geval voor twee weken, zei bestuurder Eddy Hus.

Die termijn loopt vandaag af, maar er is nog geen oplossing in zicht. ,,We wachten nog uitslagen van aanvullend onderzoek af”, aldus een woordvoerder van de universiteit. ,,Dit gaat nog wel even duren.”

Stabiliseren

Het probleem met de vloeren is in de tussentijd niet opgelost. Al vlak na de ontruiming sprak Hus over speciale kolommen die het pand moeten stabiliseren. Als uit aanvullend onderzoek blijkt dat die inderdaad noodzakelijk zijn, duurt het lang voordat ze op maat gemaakt zijn. Volgens de woordvoerder wordt vooralsnog niet geklust in het ontruimde gebouw.

Met het sluiten van het Polak-gebouw verloor de campus 650 studieplekken. Inmiddels heeft de universiteit elders plaatsgemaakt, waardoor de grootste drukte is verholpen. De ondernemers die op de begane grond huisden – onder meer een kapper, uitzendbureau en copyshop – hebben tijdelijk alternatieve locaties.

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van breaking news in jóuw regio? Zet dan je pushnotificatie aan

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam