Volledig scherm
De politie doet onderzoek aan de Socratesstraat, Rotterdam. © Flashphoto

Politie arresteert verdachten van liquidatie Belg

In Rotterdam zijn gisteren drie mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de koelbloedige moord op de Belg Samir el Bartali (29) in de Rotterdamse Socratesstraat. Over hun identiteit is nog niets bekend. De politie bevestigt de aanhoudingen maar kan er momenteel niet meer informatie over verschaffen.

Kort geleden loofde de hoofdofficier van justitie een beloning van 20.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot de aanhouding en veroordeling van de man die eind december de Belg liquideerde. El Bartali werd doodgeschoten in de Socratesstraat in Rotterdam-Lombardijen, op straat voor de flat waar hij woonde.

Het slachtoffer was enkele maanden in Rotterdam ondergedoken om aan de gevangenisstraf die hem door de rechtbank van Antwerpen was opgelegd, te ontkomen. Hij was veroordeeld voor de handel in verdovende middelen. El Bartali gebruikte verschillende schuilnamen, waaronder ‘Ibrahim Amouissa’, ‘Bram’ en ‘Ibrahim’ om zo anoniem mogelijk te kunnen leven.

Uitgaansleven 

Hoewel El Bartali voortvluchtig was, bewoog hij zich vrij openlijk en had in Rotterdam zelfs eens vriendin. Regelmatig vertoefde hij in het uitgaansleven, in en buiten Rotterdam. De avond voordat hij in koelen bloede werd doodgeschoten was hij met zijn vriendin een hapje wezen eten in Den Haag. Nadat hij haar thuis had afgezet, reed hij door naar zijn huurflat.

’s Avonds kwam El Bartali’s jongere broer langs om te vragen of hij mee wilde gaan eten. De Belg bleef echter thuis. Wat hij de fatale avond na tien uur wel had gedaan, was voor de politie nog de vraag. Rond half elf hoorden getuigen meerdere schoten en werd de man zwaargewond op straat aangetroffen. Opvallend was dat hij gekleed was in zijn djellaba, die hij normaal gesproken alleen thuis droeg.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam