Volledig scherm
© Media TV

Politie en omstanders verbijsterd na doodsmak

Het dodelijke verkeersongeval op het Rotterdamse Kleinpolderplein, waar een auto gisterochtend vanaf het viaduct naar beneden stortte, volgde na een wilde rit op de A13 waarbij extreem hard moet zijn gereden. De politie spreekt van een uniek en bizar ongeval.

De 34-jarige bestuurder van de Mercedes 320 uit Rotterdam vloog gisterochtend rond 6.30 uur op het hoogste punt van de fly-over met zeer hoge snelheid uit de bocht en schoot over de betonnen rand. De auto stortte daarna van twintig meter omlaag.

Meerdere getuigen zagen hoe de bestuurder zich te pletter reed. De automobilist werd door de brandweer ernstig gewond uit zijn auto bevrijd en naar het Erasmus MC overgebracht. Daar overleed hij korte tijd later aan zijn verwondingen.

Achtervolging
Het is een raadsel wat de Rotterdammer bezield heeft zijn gaspedaal zo diep in te trappen. Het gerucht gaat dat sprake was van een achtervolging.

De wagen moet volgens deskundigen zeker harder dan 180 kilometer per uur hebben gereden. De bocht is volgens Rijkswaterstaat zeker niet gevaarlijk, mits bestuurders niet extreem hard rijden. 'De auto moet een enorme snelheid hebben gehad. Dat kan niet anders,' aldus Anneke Heinecke van de wegbeheerder tegen het AD/Rotterdams Dagblad.

Op de oprit van de fly-over, in de richting van de A20 naar Gouda, ramde de Mercedes al de betonnen rand langs de weg. In de bocht, waar 80 de maximumsnelheid is, vloog de auto over die betonnen rand. Het voertuig nam een deel van het geluidsscherm mee en kwamtwintig meter lager op het fietspad terecht.

'Daar is de wagen gaan tuimelen, over de kop geslagen, doorgeschoven en tegen een boom in het plantsoen geklapt,' aldus de onderzoeksleider van de politie. 'Het motorblok en de versnellingsbak zijn er op die plek uitgevlogen. Die zijn enkele tientallen meters verder het Schiekanaal in geschoten.' De wagen heeft nog zeker 150 meter afgelegd voor hij tot stilstand kwam, zegt Heinecke van Rijkswaterstaat.

Het gerucht dat het slachtoffer na een overval op de hielen werd gezeten door de politie, werd direct ontkracht. 'We hebben navraag gedaan bij alle politie-eenheden of er een achtervolging was. Daarvan was geen sprake,' aldus de politie Rotterdam. 'Wij gaan uit van een eenzijdig ongeval.'

In samenwerking met indebuurt Rotterdam